Mjølk er mer enn melk
Økologisk mjølk laget med respekt for naturen, dyrene og smaken.
I takt med naturen
Rørosmeieriets historie er tuftet på rike mattradisjoner fra Røros-traktene, økologiske råvarer og en mengde entusiasme. Mjølka vi foredler kommer fra kyr som lever tett på sin naturlige adferd og i takt med naturen. Den blir skånsomt behandlet og minst mulig bearbeidet for å ivareta mest mulig av det gode fra naturen.
Økologisk landbruk
Økologisk landbruk er et landbruk i balanse. Basert på mest mulig lokale og fornybare ressurser, med kunnskap og respekt for dyrenes egenart. Økologiske kyr får gode muligheter til fri bevegelse og et variert kosthold. Det gir frisk Mjølk med en annen sammensetning av fettsyrer og høyere andel omega 3-fettsyrer.
Ingen snarveier
Vi bruker den tiden det tar å lage god mat. Vi knar skjørost for hånd og kjerner smør av rømme. Vi syrner sakte og lar smakene modnes. For oss er «tid» en av våre viktigste ingredienser.
Ansvarlig og verdibasert kultur
Vi var første ute med en mjølkekartong laget kun av fornybare råmaterialer. Vi tapper Mjølka vår på ubleka kartong, som egner seg bedre for resirkulering til ny papp. Fordi kartongen er tynnere, forbrukes færre trær, og vi har redusert CO2-avtrykket til kartongen med 40%. Hver gang vi endrer oss, skal endringen gjøre oss mer bærekraftige. Vi er ikke perfekte, men vi blir stadig bedre.
Bedre smaksopplevelser
Vi spiser mat for flere grunner enn å bli mette. Mat er også kultur, historie, identitet, lokal kunnskap og forankring. Vi er det eneste meieriet som sorterer Mjølka vår etter geografisk opphav. Vi tror terroir, altså ulike og unike jordsmonn og hva kyrene spiser, har noe å si for smaken.
Smak forskjellen
Vi liker å tro at Mjølka vår er noe mer enn bare melk.
Vi tror det kan kjennes på smaken.