Vegetarburger med middagsost
Middagsost er en nesten fettfri og proteinrik ferskost laget av Skjørost. Denne er helt ypperlig å bruke som vegetarburger.
Du trenger
Til 2 burgere
Burger:
1 boks Middagsost
Brød: burgerbrød eller annet type brød
Grillet kål (valgfritt, kan brukes istedet for burgerbrød)
Bakemjølk til å dyppe burgerne i
Panering: panko eller raspet brød/loff
Urter: dill, koriander, persille, ruccola (eller andre valgfrie urter)
Olje og smør til steking
Ranchdressing:
Omtrent 100g valgfri majones
En god bunt med urter: dill, koriander, persille, ruccola (eller andre urter etter ønske)
Litt chili (ca 1/5 av en chili)
Løk (gul løk eller gressløk etter ønske og smak)
Surblader (om du har tilgang på det)
Ca 1 dl Bakemjølk
Sitron/lime for å smake til
Slik gjør du
- Finhakk urter og bland sammen med paneringsmel.
- Panering av Middagsost: legg først middagsosten i Bakemjølk, deretter i paneringsmel iblandet finhakkede urter, så i vispet egg og så i paneringsmel.
- Sett en stekepanne på plata med høy varme. Når panna har blitt god og varm har du i olje og smør.
- Skru ned til middels varme og ha i middagsosten. Stek til den har blitt gyllen, ca. 3 minutter på hver side.
- Skjær en skive av en kål og stek den på høy varme i olje noen minutter i stekepanna. Skvis over litt sitron/lime.
- Server den på brød og grillet kål og ha over ranchdressing.