Vegetarburger med middagsost

Middagsost er en nesten fettfri og proteinrik ferskost laget av Skjørost. Denne er helt ypperlig å bruke som vegetarburger.

Du trenger

Til 2 burgere

Burger:
1 boks Middagsost
Brød: burgerbrød eller annet type brød
Grillet kål (valgfritt, kan brukes istedet for burgerbrød)
Bakemjølk til å dyppe burgerne i
Panering: panko eller raspet brød/loff
Urter: dill, koriander, persille, ruccola (eller andre valgfrie urter)
Olje og smør til steking

Ranchdressing:
Omtrent 100g valgfri majones
En god bunt med urter: dill, koriander, persille, ruccola (eller andre urter etter ønske)
Litt chili (ca 1/5 av en chili)
Løk (gul løk eller gressløk etter ønske og smak)
Surblader (om du har tilgang på det)
Ca 1 dl Bakemjølk
Sitron/lime for å smake til

Slik gjør du

  1. Finhakk urter og bland sammen med paneringsmel.
  2. Panering av Middagsost: legg først middagsosten i Bakemjølk, deretter i paneringsmel iblandet finhakkede urter, så i vispet egg og så i paneringsmel.
  3. Sett en stekepanne på plata med høy varme. Når panna har blitt god og varm har du i olje og smør.
  4. Skru ned til middels varme og ha i middagsosten. Stek til den har blitt gyllen, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Skjær en skive av en kål og stek den på høy varme i olje noen minutter i stekepanna. Skvis over litt sitron/lime.
  6. Server den på brød og grillet kål og ha over ranchdressing.