Pressemelding fra Rørosmeieriet 20.09.2016

TO NYHETER FRA RØROSMEIERIET TIL DAGLIGVAREBUTIKKER OVER HELE LANDET

Fløte i 3 dl-kartong og Røros Smør Mild med 0,9% salt fra Rørosmeieriet kommer nå inn i Norgesgruppens og Coops landsdekkende sortiment.

RØROS SMØR MILD
Økologisk Røros Smør Mild har 0,9 gram salt per 100 gram vare, mens det originale Røros Smør har 2 gram. Dette smøret er i tillegg perfekt til baking og matlaging i og med at det lavere saltinnholdet gjør det enklere for kunden å justere saltinnholdet i maten. –Smakstester viser også at dette smøret foretrekkes av mange fordi mindre saltinnhold gir et mer aromatisk og avrundet smaksbilde, forteller meieribestyrer Trond V. Lund.

Som det originale Røros Smør, kjernes også dette smøret av langtidssyrnet Røros Rømme. Den tradisjonelle fremstillingsmetoden gir en lett syrlig smørsmak og åpen tekstur.
Røros Smør Mild tørrsaltes med norsk, uraffinert havsalt fra North Sea Saltworks på Aukra.

FLØTE I 3 DL-KARTONG
Okologisk_Flote_3dl_versjon2_fra_Rorosmeieriet (Custom)Økologisk Fløte fra Rørosmeieriet i 3 dl –kartonger har vært å finne i de regionale butikkhyllene og noen få, utvalgte utsalgssteder fra juni 2016. Nå blir den tatt inn i sortimentet til Norgesgruppen og Coop. Rørosmeieriets fløte har hele 39% fett. Den har en rund og aromatisk fløtesmak.
Fløten lages på norsk, økologisk råvare fra Østlandet og Trøndelag og tappes på Rørosmeieriets anlegg på Tolga.

Både fløten og smøret vil i første omgang bli å finne i hyllene hos større Meny-butikker over hele landet. Produktene ligger også i frivillig sortiment slik at dagligvarebutikkene i Norgesgruppen og Coop kan bestille det fra sin grossist. Unntaket er Kiwi som ikke kan bestille Røros Smør Mild. – Vi er heldige og har kunder som er flinke til å spørre etter våre varer, så vi håper at vi også denne gang får hjelp av ivrige ambassadører, sier Lund.