Økologisk Yoghurt Naturell fra Rørosmeieriet ble fredag 29. mai hedret med Spesialitet-merket til Matmerk under Rørosdagene i Mathallen i Oslo.

LOKALE TRADISJONER I DEILIG RØROS YOGHURT

-Lokalmatprodusentene i Røros er utrolig dyktige til å bruke gamle, lokale tradisjoner til å skape deilige nyvinninger, sa adm. dir. i Matmerk, Nina Sundqvist da hun delte ut Spesialitet-merket for Røros Yoghurt Naturell til meieribestyrer Trond V. Lund.

Røros Yoghurt Naturell produseres etter en egenutviklet resept som inneholder en særegen blanding av yoghurtkultur og Rørosmeieriets tradisjonsrike tettekultur. Tettekulturen er en flere hundre år gammel kultur fra Rørostraktene og kommer opprinnelig fra tettegrasplanten. Yoghurten har en mild og fyldig smak, og en unik, glatt konsistens takket være tettekulturen. Røros Yoghurt Naturell er laget av økologisk helmelk. Fettinnhold og smak vil derfor variere naturlig med årstidene.

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Fagutvalget sier at Røros Yoghurt virkelig er ett produkt med helt unik smak, basert på norske råvarer av høy kvalitet med en tydelig lokal forankring.

RØROS YOGHURT TIL HELE LANDET

Økologisk Røros Yoghurt Naturell i 450 ml forbrukerpakning selges i alle større Meny og Ultra over hele landet, Coop OBS! i Midt-Norge og lokalt i Rørostraktene.

-Økologisk Røros Yoghurt er laget av norske råvarer og med norske tradisjoner. Vår tradisjonsrike tettekultur setter tydelig preg på yoghurten. Spesialitetsmerket er viktig for oss fordi merket kommuniserer akkurat disse tingene til forbrukerne og bidrar til å differensiere vår yoghurt i markedet. Produktet er slik sett unikt og jeg tror at Røros Yoghurt kan bidra til at den store importen av yoghurt til norske forbrukere bremses, sier meieribestyrer i Rørosmeieriet, Trond Vilhelm Lund.

OM SPESIALITETSMERKET

Spesialitet er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av en uavhengig fagjury med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.

Merkeordningen Spesialitet eies av Matmerk. Se også www.spesialitet.no for mer informasjon.

OM RØROSMEIERIET

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften tilbyr økologisk mat av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon, med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. Rørosmeieriets tettekultur brukes også i Økologisk Tjukkmjølk fra Røros som har Beskyttet Geografisk Betegnelse og Syrnet Mjølk-serien. Røros Rømme og Røros Smør bærer også Spesialitetsmerket.

 

 

 

Rørosmeieriet skal være Norges fremste økologiske meieri. Vareutvalget omfatter:

– Økologisk Cottage Cheese

– Økologisk Fløte

– Økologisk Røros Rømme

– Økologisk Røros Smør

– Økologisk Røros Yoghurt

– Økologisk Skjørost fra Røros

– Økologisk Syrnet Mjølk med kjernemjølk

– Økologisk Syrnet Mjølk Skogsblåbær

– Økologisk Søtmjølk

– Økologisk Tjukkmjølk fra Røros

 

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Trond V. Lund, Meieribestyrer Rørosmeieriet

Mob: 99 10 77 31, trond@rorosmeieriet.no

 

Nina Sundqvist, administrerende direktør Matmerk

Mob: 917 85 620, Nina.Sundqvist@matmerk.no