Landbruksminister Jon Georg Dale delte ut Spesialitet-merket til Økologisk Røros Yoghurt Tyttebær fra Rørosmeieriet under åpningen av Matstreif i Oslo fredag 22.9. Meieribestyrer Trond V. Lund tok i mot prisen. Tyttebær er den andre smaksvarianten i yoghurtserien til Rørosmeieriet.

Røros Yoghurt Tyttebær fra Rørosmeieriet har en mild og søt smak av tyttebær, og en unik, glatt konsistens takket være den tradisjonsrike tettekulturen som har dype røtter i den lokale gårds- og seterkulturen i Røros-traktene. Rørosmeieriet har to typer yoghurt og begge har Spesialitet-merke. Røros Yoghurt Tyttebær er nettopp lansert i nasjonal dagligvare i 450 ml beger.

– Vi har som mål at alle yoghurter skal spesialitetsmerkes – for oss er det et bevis på kvalitet og et hedersmerke vi strekker oss mot. Vår yoghurt er basert på tettekultur som jo er den gamle «norske yoghurten». I Røros-traktene spises tjukkmjølk slik som yoghurt, forteller meieribestyrer Lund, og fortsetter;

– Det er få produkter vi har fått så gode tilbakemeldinger på smak som denne. Nå står vi på stand med denne på Matstreif og den står virkelig frem som en smaksvinner hos både publikum og den profesjonelle gane. Samtidig er den på vei ut i nasjonale dagligvarebutikker og vi er veldig spente på hvordan den vil bli mottatt der, avslutter Lund.
Fagjuryen for Spesialitet-merket består av fagfolk med høy matfaglig kompetanse og ledes av Lars Sponheim. Ordningen forvaltes av Matmerk.