Juryen i den prestisjetunge EMBLA Food Awards har nominert Rørosmeieriet til norsk kandidat i kategorien Food Entrepeneur.

BRISTER AV STOLTHET

– Dette er stort, sier meieribestyrer Trond V. Lund. Embla Food Awards er en kåring som på kort tid har opparbeidet seg et solid renommé. De legger i sin juryering vekt på det nordiske særpreget, bærekraft både miljøbasert, sosialt og økonomisk. Målet er å styrke kunnskapen om nordisk mat og synliggjøre kvaliteten og menneskene som står bak.

–Vi står midt opp i en hektisk periode. Skjørostsesongen er i full gang og produksjonen vår på Tolga flyttes nå til det nylig utbygde anlegget på Røros. Vi har medarbeidere som står på fra morgen til kveld. Å motta en slik anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned på Rørosmeieriet siden oppstarten, og som legges ned hver dag, det får hjertet til å briste av stolthet, sier Lund.

Finalen avholdes i Reykjavik 1. juni. Rørosmeieriet vil der konkurrere mot én kandidat fra hver av de nordiske landene, dvs Danmark, Finland, Færøyene, Island, Sverige og Ålandsøyene.

ÅRETS MATENTREPENØR

Prisen går til en person, en bedrift eller en organisasjon som har utviklet noe nytt basert på tradisjonelt mathåndverk, som har bred markedsappell og -potensiale.

JURYENS BEGRUNNELSE

Rørosmeieriet is one of the few craft-based local dairies who have grown from small and local to a national relevant actor with broad distribution. Since their start in 2001 they have challenged and innovated the Norwegians dairy marked and always been true to their food traditions and roots from the Røros area. The recipes they use are older than artificial fertilizers and pesticides, and therefore they think the best and most lifelike commodities are ecological. They have been able to make a range of products from traditional handmade cheese to cow milk bottled on a top modern dairy plant with big success.

EMBLA FOOD AWARDS

De nordiske bondeorganisasjonene samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. De som innstilles til Embla skal representere det ypperste innen nordisk matkultur og matidentitet. Prisen deles ut hvert annet år og det kåres en vinner i syv ulike kategorier.

Den norske juryen ledes av mesterkokk Even Ramsvik, og består av i tillegg av leder i Bondelag Lars Petter Bartnes, Bondelagskokk Halvar Ellingsen og Anya Seeberg Liaaen, gründer av matmagasinet NORD.

Les mer om Embla Food Awards, kategoriene og andre nominerte her: www.emblafoodaward.com