Røros Toast med Middagsost

Røros Toast! En smakfull toast full av varierte og spennende smaker.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

4 x 80 g Middagsost
Olje til steking
Røros Smør™ til steking
Dip:
2 stk aubergine
50g Yoghurt Naturell
1 ss ristet sesamfrø
½ ts finkuttet grønn chilli
½ ts finkuttet hvitløk
1 ts olivenolje
Lime juice
Vinaigrette:
12 cl olivenolje
4 cl rødvinseddik
2 cl lime juice
½ ts dijon sennep
½ ts sukker
Salt og pepper
Salat:
Rødbeter
Palmekål
Knytekål

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Legg auberginene hele i ovnen med litt olje, og stek i 90 min.
  3. La auberginene kjøle seg ned etter steking.
  4. Fjern skallet på auberginene og finkutt. Bland sammen med resterende ingredienser. Smak til med salt og pepper.
  5. Forbered salaten ved å raspe rødbeter og knutekål, Riv palmekålen fra stammen.
  6. Bland sammen alle ingrediensene til vinagreitte og smak til med salt og pepper.

Stek så middagsost:

Start med en varm panne med noen dråper olje i. Legg i osten og stek videre på middels varme i 2 min. Snu osten og tilsett en liten klatt med Røros Smør.

  1. Stekes i 2 ½ minutt på hver side.
  2. Grill eller stek brødskiver i panna med smør eller olje.

Serveres umiddelbart mens osten og toasten fremdeles er varm.