Røros Toast med Middagsost
Røros Toast! En smakfull toast full av varierte og spennende smaker.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
4 x 80 g Middagsost
Olje til steking
Røros Smør™ til steking
Dip:
2 stk aubergine
50g Yoghurt Naturell
1 ss ristet sesamfrø
½ ts finkuttet grønn chilli
½ ts finkuttet hvitløk
1 ts olivenolje
Lime juice
Vinaigrette:
12 cl olivenolje
4 cl rødvinseddik
2 cl lime juice
½ ts dijon sennep
½ ts sukker
Salt og pepper
Salat:
Rødbeter
Palmekål
Knytekål
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen på 180 grader.
- Legg auberginene hele i ovnen med litt olje, og stek i 90 min.
- La auberginene kjøle seg ned etter steking.
- Fjern skallet på auberginene og finkutt. Bland sammen med resterende ingredienser. Smak til med salt og pepper.
- Forbered salaten ved å raspe rødbeter og knutekål, Riv palmekålen fra stammen.
- Bland sammen alle ingrediensene til vinagreitte og smak til med salt og pepper.
Stek så middagsost:
Start med en varm panne med noen dråper olje i. Legg i osten og stek videre på middels varme i 2 min. Snu osten og tilsett en liten klatt med Røros Smør.
- Stekes i 2 ½ minutt på hver side.
- Grill eller stek brødskiver i panna med smør eller olje.
Serveres umiddelbart mens osten og toasten fremdeles er varm.