Røros 11. januar 2016

Finalist i gjevt selskap
Økologisk Røros Rømme vant i helga prisen Årets beste meieriprodukt under “Det Norske Måltid”, en kåring av Norges beste mat- og drikkeprodukter.

Vi er meget stolte over denne store anerkjennelsen! Det finnes utrolig mange spennende meierivarer, og det kommer stadig flere kvalitetsprodukter. I finalen konkurrerte Økologisk Røros Rømme med hele to nydelige iser fra rørosbedriften Galåvolden Gård, så dette var en meget hyggelig overraskelse, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

Gründer Arnt Langen var tilstede på matgallaen i Stavanger og tok i mot prisen.

Tradisjonsprodukt

Økologisk Røros Rømme er en langtidssyrnet rømme som lages på tradisjonelt vis. Det gir den en rik smak og fløyelsmyk konsistens.

Juryens begrunnelse

Produktet fikk frem uttalelser fra dommerne som MAGISK, PERFEKT og UNIK! Produsenten treffer blink med utseende, smak og konsistens. Produktet vitner om kvalitet i alle ledd med utgangspunkt i en ukuelig respekt for råvarens spesielle egenart.

Produktene ble vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring. Finalejuryen bestod av professor ved Nofima Einar Risvik, (juryleder), Wenche Andersen (TV2), Kjartan Skjelde (Tango/TV3), Guro Helgesdotter Rognså (Grastronomisk Institutt) og Lars Erik Vesterdal og Anders Isager.

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Kåringen startet i 2008, og målet er å vise frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. I år var over 150 produkter påmeldt i konkurransen.

Det Norske Måltid (DNM) har som formål å synliggjøre bredden av landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. DNM ønsker å bidra til at nye produkter og råvarer får mulighet til vekst, slik at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalitet og mangfold. DNM kårer de beste matproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Den kategoribaserte konkurransen danner selve grunnmuren i hele Det Norske Måltid sin struktur.

Pressemelding fra Det Norske Måltid

Om Rørosmeieriet as
Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Rørostraktene og med godt meierifaglig håndverk. Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri. Vareutvalget omfatter:

– Økologisk Røros Smør
– Økologisk Røros Mjølk
– Økologisk Fløte
– Økologisk Syrnet Mjølk med Kjernemjølk
– Økologisk Syrnet Mjølk med Skogsblåbær
– Økologisk Røros Rømme
– Økologisk Cottage Cheese
– Økologisk Skjørost
– Økologisk Røros Yoghurt Naturell

For ytterligere informasjon kontakt:
Trond V. Lund
Meieribestyrer
Mob: 99 10 77 31
trond(a)rorosmeieriet.no