Proteinrik vegetarburger

Økologisk Middagsost

Rørosmeieriets økologiske Middagsost gjør det lett å velge grønt i hverdagen. Den er smakfull og får en sprø, gyllen skorpe under steking.

Middagsosten er en ferskost laget med skummet melk og melkesyrekultur og er sunn, mettende og nesten uten fett.

Tips til steking:

Stekes som en biff, serveres varm uten hviletid.

Varm en stekepanne til middels varme og tilsett litt olje. Legg osten i pannen og stek i ca 2,5 min til gyllen. Når du snur osten kan du legge på en klatt med smør i pannen. Tilsett gjerne hvitløk og urter, for eksempel timian eller rosmarin. Stek i ca. 2,5 min til. Øs smøret over osten under steking. Server umiddelbart. Nytes varm.

Middagsosten er et godt, norskt alternativ til halloumi og kan brukes i mange retter, for eksempel i salat, med grønnsaker, i burger eller på en blings. Kan også brukes ustekt som en salatost.

Forslag til oppskrifter finner du her.

Spør gjerne kjøpmann om du ikke finner den i din butikk.

Visste du at du kan besøke oss på Rørosmeieriet og se hvordan Middagsost blir laget?

Energi: 460kJ (108 kcal)
Fett: 0,8 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,5 g
Karbohydrat: 1,5 g
Hvorav sukkerarter: 1,5 g
Protein: 24 g
Salt: 1,9 g

Skummet melk* , melkesyrekultur, havsalt.

(*økologisk)

Allergen: Melk

 

Kjølevare: 0-4°C
Holdbarhet: Best før stemplingsdato 40 dager.
Melkebehandling: Lavpasteurisert. Ikke-homogenisert. Syrnet.

Vekt / volum /mengde: 160 g
Emballasje: Beger
Strekkode forbrukerpakning: 7090006473147
Strekkode bestillbar enhet: 7090006473154
Antall per dpk: 6
EPD: 5697669
Lev. nr: A1507

Emballasje sorteres som plast.

Bedriftskunder

Pakningsvarianter

Beger, 160 g