Rørosmeieriet kommer med to nyheter i februar. Den første nyheten er at søtmjølksserien blir komplett med økologisk Skummet Mjølk. Den andre nyheten er Syrna Naturell som er en frisk og syrlig syrna mjølk med spesielt gode bakeegenskaper. Spør gjerne etter produktene i din nærbutikk, hvis de ikke har tatt dem inn. De fleste butikker har mulighet til å ta inn våre produkter på kundeetterspørsel.

Syrna Naturell

Syrna Naturell er laget med ekte kjernemjølk. Det gir Syrna Naturell helt unike egenskaper til å gi luftig og saftig bakst med god holdbarhet.

I Norge var det tidligere tradisjon for å bruke kjernemjølka til både tørstedrikk og matlaging. Dette er en bruk som har dødd ut her til lands, samtidig som nordmenn nå gjenintroduseres for denne glemte skatten gjennom for eksempel det indiske kjøkken. Mange amerikanske oppskrifter bruker også buttermilk, som er det engelske ordet for kjernemjølk. -Syrna Naturell kan med hell erstatte buttermilk i oppskrifter, foreller meieribestyrer Trond V. Lund.

Fåes kjøpt hos store Meny, Eurospar og Spar-butikker, og i lokale butikker i Røros-traktene.

 

 

Økologisk Skummet Mjølk

Rørosmeieriet har fra før av Helmjølk med ca 4% fett, Lettmjølk med 1,2% og Lettmjølk med 0,7% fett. Den nye skummet mjølk har 0,1% fett.

-Vi har fått en del henvendelser fra kunder som savner økologisk skummet mjølk fra Rørosmeieriet. Ikke minst lokalt så får vi henvendelser fra kunder som gjerne vil kjøpe lokalproduserte varer, men som er faste brukere av skummet mjølk, forteller Lund.

Vi har også tidligere hatt skummet mjølk, men den gang så var det først og fremst et lokalt produkt. Nå har vi nasjonal distribusjon og da tror vi at det er liv laga for en økologisk skummet mjølk fra Rørosmeieriet, sier Lund. Skummet Mjølk vil ha nasjonal distribusjon i de fleste butikker i Meny-kjeden, samt noen Spar, Eurospar og Kiwi. Den blir også å finne i lokale butikker som ønsker å ta den inn.