Hennig-Olsen Is kan nå tilby Norges første økologisk softis i samarbeid med Rørosmeieriet. Dette blir en virkelig drøm av en softis – for iskrementusiaster i alle aldre.

Hovedingrediensen er økologisk kremfløte fra Rørosmeieriet. Isen inneholder ellers eggeplommer og Madagaskar-vanilje. Softisen har en tydelig vaniljesmak, er litt mindre søt enn annen softis og har en rund ettersmak av fløte. Visuelt skiller den seg fra annen softis ved synlige vaniljekorn, samt at den er en anelse gulere i fargen pga. eggeplommene.

gutta på haugen softisspesialistenUtvalgte utsalgssteder
Den økologiske softisen blir denne sesongen kun å få kjøpt hos noen få utsalgssteder. Du finner den hos Gutta på Haugen i Oslo og i Kristiansand i Dyreparken.

Gode råvarer og matglede
– Hennig-Olsen Is er en familiebedrift som holder håndverkstradisjonene knyttet til iskremlaging i hevd. Vi i Rørosmeieriet deler deres genuine glede for rene, smaksrike råvarer og er stolte av samarbeidet, sier Trond Vilhem Lund, meieribestyrer i Rørosmeieriet.

Hennig-Olsen Is ble etablert i 1924 og er en av de få familiebedriftene i norsk næringsmiddelindustri. I dag produserer iskremfabrikken nesten 30 millioner liter iskrem og frosne desserter i året. Det utgjør omtrent halvparten av det norske iskremmarkedet. Iskremfabrikken i Kristiansand ble bygget i 1960, og har i dag det mest moderne utstyret innen iskremproduksjon. Hennig-Olsen Is har i dag ca. 250 årsverk, og har i tillegg til hovedkontoret i Kristiansand, regionskontorer i Oslo, Haugesund, Bergen, Molde, Trondheim og Tromsø.

– Når vi nå har skapt en økologisk iskrem helt fra bunnen, var det naturlig å samarbeide med Rørosmeieriet og Debio. Vi er glade for at Dyreparken i Kristiansand og Gutta på Haugen ønsker å satse på den økologiske softisen, sier Paal Otto Hennig-Olsen.

Fakta om softis

• Softis som produkt kommer fra USA på 70-tallet.
• Hennig-Olsen Is startet med softis på 70-tallet
• Softis har en myk konsistens fordi den holder temperatur på minus 5 grader. Annen iskrem er hardere, fordi den er fryst under minus 18 grader.
• I snitt spiser nordmenn ca. 5,5 softis i året.
• Hovedsesongen for softis er fra påske til sen-sommer.
• Hennig-Olsen Is er markedsleder på softis i Norge.

Fakta om økologisk softis
• Økologisk softis er laget på økologisk kremfløte fra Rørosmeieriet, økologiske eggeplommer, økologisk vanilje fra Madagaskar, økologisk sukker og økologisk skummetmelkepulver. Produktet er Debio-godkjent.
• Den økologiske softisen har en tydelig vaniljesmak, litt mindre søt enn annen softis og har en rund ettersmak av fløte. Visuelt skiller den seg fra annen softis ved synlige vaniljekorn, samt at den er en anelse gulere i fargen pga. eggeplommene.
• I forhold til vanlig softis har den tilnærmet likt fett- og sukkerinnhold.
• Allergener: melk og egg. Kan inneholde spor av nøtter og peanøtter.
• Hennig-Olsen Is er først med økologisk softis i Norge. I 2016 er det Dyreparken, Gutta på Haugen og Røros Delikatesser som tilbyr økologisk softis fra Hennig-Olsen Is.