Dette blir den eneste ikke-homogeniserte norske mjølka i norsk dagligvarehandel.

Lurer du på hvor du kan få kjøpt Gårdsmjølk fra Røros?

IKKE-HOMOGENISERT
-Vi er veldig glade for å kunne tilby mjølk som ikke er homogenisert, sier meieribestyrer Trond V. Lund På den måten beholder mjølka mer av sine naturlige egenskaper og smak, den smaker søtere og mer aromatisk, fortsetter han. – For meg så er denne mjølkesmaken mer lik sånn som mjølka smakte før.

Når mjølka er ikke-homogenisert så danner mjølkefettet et fløtelag på toppen av mjølka. Ved å vende kartongen så vil fløten blander seg godt inn! Les mer om homogenisering her og her i vår FAQ.

MELK ER MELK?
Meieribestyreren kan melde om kjemperespons på produktet bla. lokalt, på den store SMAK-messen i forrige uke og blant MENY-butikkene på Østlandet. -Nesten alle de lokale dagligvarebutikkene selger Gårdsmjølk fra og med i morgen, sier meieribestyreren. – Det er også verdt å merke seg at 50 MENY-butikker tar den inn i sitt vareutvalg allerede fra mandag. For oss så er dette et tydelig signal på at det ikke lengre er slik at «melk er melk», sier Lund.

RÅVARE FRA RØROS-TRAKTENE
Mjølka kommer utelukkende fra økologiske gårder i Røros-traktene. I vår region er vintrene lange og naturen gir alt den har i noen korte måneder med vekstsesong. Deretter renses landskapet under vinterens ekstreme frysetemperaturer. Rørosnaturens syklus gir regionen det unike jordsmonnet og vekstbetingelsene som er grunnlaget for vår lokale matproduksjon.


Les mer om Økologisk Gårdsmjølk fra Røros.

Oppskrifter med mjølk fra Rørosmeieriet finner du på bloggen itaktmednaturen.com.