Rørosmeieriet blir ny nasjonal leverandør av økologisk melk i KIWI.

– Avtalen skaper store muligheter for innovasjon og produktutvikling, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

Rørosmeieriet inngikk høsten 2015 en større avtale med NorgesGruppen om levering av økologiske meieriprodukter. Denne uken blir produktene å finne i KIWI-butikker over hele landet.

– Vi gleder oss til å kunne tilby våre kunder økologisk melk og rømme fra Rørosmeieriet. Rørosmeieriet er en lokal leverandør som produserer kun økologiske produkter av høy kvalitet, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Etterspørselen etter økologiske produkter har økt kraftig de siste årene, og trenden ser ut til å fortsette.
– Vi har stor tro på Rørosmeieriet og ser helt klart utviklingsmuligheter i dette samarbeidet framover, sier Bjørkøy.

KIWI er Norges største kjede målt i antall butikker. Avtalen har derfor stor betydning for Rørosmeieriet, både for videre vekst, arbeidsplasser og utvikling av selskapet.

– Vi har investert 27 millioner kroner i melketapperi og gleder oss til å få utnyttet kapasiteten. Med denne avtalen i ryggen kan vi gi full gass, og satse enda mer på innovasjon og produktutvikling framover, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

Rørosmeieriet økte sin omsetning med 30 prosent i 2015, og med den nye avtalen med KIWI ligger det an til en tilsvarende sterk vekst det neste året.

Lettmelk, ekstra lettmelk og rømme fra Rørosmeieriet blir i første omgang tilgjengelig i rundt 550 av KIWIs 630 butikker. De resterende butikkene vil få mulighet til å ta inn produktene ved stor etterspørsel.

Pressemelding fra Kiwi og Rørosmeieriet 23. februar 2016

For mer informasjon:
Trond Vilhelm Lund, meieribestyrer Rørosmeieriet as: 991 07 731
Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef KIWI: 988 44 830