Minipavlova
Pavlova er en klassisk dessert og en slager til alle vårens festligheter. I denne oppskriften på minipavlova topper vi den sprø marengsbunnen med silkemyk krem og en frisk lemon curd.
Dette trenger du til 6 minpavlova:
Ingredienser
Marengsreder:
3 eggehviter
1 dl sukker
2 dl melis
Lemon curd:
2 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
100 gr saft av sitron
75 gr Røros Smør™ 2 %, i terninger
Krem:
2 dl Fløte 39 % fett
2 dl Lett Crème Fraîche 18 %
1 vaniljestang, skrap ut frøene
1/2 dl sukker
Slik gjør du det:
Marengsreder:
- Sett ovnen på varmluft 80 grader eller 100 grader over- og undervarme
- Visp eggehvitene stive, tilsett sukker og melis litt av gangen. Bland godt.
- Lag små reder av marengsen.
- Stekes i ovnen i omtrent 90 minutter.
- Skru av ovnen og la de stå i ovnen i 1 time.
Lemon curd:
- Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle over vannbad. Varmes opp under omrøring til det tykner på rundt 84 grader.
- Rør inn smøret.
- Sett lemon curden i kjøleskapet et par timer.
Krem:
- Pisk fløte og crème fraîche til det tykner.
- Ha i sukker og vaniljestang til alt er godt bandet.
Montering:
- Legg et tynt lag med lemon curd på marengsredene.
- Ha over kremen.
- Pynt til slutt med litt lemon curd på toppen.