Middagsost med sellerirotpuré
Dette trenger du til 4 porsjoner:
4 x 80 g Middagsost
Olje til steking
Røros Smør™
Rotselleripuré:
1 rotselleri
50g Røros Smør
Sitron
0.5 dl kraft
Salt og pepper
Sopp:
100g sopp
60 g løk i båter
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1ss Røros Smør
1 ts finkutta persille
1 ts grønn chili
2 ss tørr hvitvin
Slik gjør du:
Rotselleripuré:
- Bak hel rotselleri i ovn 200 grader i ca. 60 min.
- Skrell og miks med ønsket kraft (for eksempel hønsekraft) spe på ved behov.
- Bland inn Røros Smør og saft fra sitron. Smak til med salt og pepper.
Middagsost:
- Start med en varm panne med noen dråper olje i. Legg i osten og stek videre på middels varme i 2 min.
- Snu osten og tilsett en liten klatt med Røros Smør, og stek i ca. 2 min til.
- Hell resterende smør over Middagsosten etter steking.
Sopp:
- Ha alle ingrediensene i en varm panne.
- Stek til soppen er ca. halvparten så stor.