Middagsost med blomkålpuré
Dette trenger du til 4 porsjoner:
4 x 80 g Middagsost
Olje til steking
Hvetemel
Panko
1 Egg
1 ss vann
Blomkålpuré:
1 blomkål, i biter
¼ chili, finkuttet
2 fedd hvitløk
50g Røros Smør™
Saft fra en halv lime
Salt
Slik gjør du:
- Putt blomkål, chili og hvitløk i en kjele, og hell over med melk til blomkålen er dekt.
- Trekk blomkålen mør. Sil av melk og ta ut hvitløken.
- Mos blomkålen med stavmikser til glatt.
- Bland inn Røros Smør og saft fra lime. Smak til med salt.
- Tilsett litt av melkeblandingen hvis mosen blir for fast.
I mens blomkålen trekker forberedes Middagsosten:
- Vend Middagsosten i en bolle mel.
- Pisk 1 egg sammen med 1 ss vann.
- Vend osten i pisket egg
- Vend osten i Panko.
- Vent med steking til blomkålpuréen er klar.
- Stek Middagsosten i en varm panne. Bruk en naturell olje. Stek til gyllen på begge sider.
- Smak til med salt og pepper.
- Nytes varm.
- Pynt gjerne med urter eller kål.