Middagsost med blomkålpuré

Dette trenger du til 4 porsjoner:

4 x 80 g Middagsost
Olje til steking
Hvetemel
Panko
1 Egg
1 ss vann

Blomkålpuré:
1 blomkål, i biter
¼ chili, finkuttet
2 fedd hvitløk
50g Røros Smør™
Saft fra en halv lime
Salt

Slik gjør du:

  1. Putt blomkål, chili og hvitløk i en kjele, og hell over med melk til blomkålen er dekt.
  2. Trekk blomkålen mør. Sil av melk og ta ut hvitløken.
  3. Mos blomkålen med stavmikser til glatt.
  4. Bland inn Røros Smør og saft fra lime. Smak til med salt.
  5. Tilsett litt av melkeblandingen hvis mosen blir for fast.

I mens blomkålen trekker forberedes Middagsosten:

  1. Vend Middagsosten i en bolle mel.
  2. Pisk 1 egg sammen med 1 ss vann.
  3. Vend osten i pisket egg
  4. Vend osten i Panko.
  5. Vent med steking til blomkålpuréen er klar.
  6. Stek Middagsosten i en varm panne. Bruk en naturell olje. Stek til gyllen på begge sider.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Nytes varm.
  9. Pynt gjerne med urter eller kål.