Middagsost med blomkålpuré

Dette trenger du til 4 porsjoner:

4 x 80 g Middagsost
Olje til steking
Røros Smør™

Rotselleripuré:

1 rotselleri
50g Røros Smør
Sitron
0.5 dl kraft
Salt og pepper

Sopp:

100g sopp
60 g løk i båter
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1ss Røros Smør
1 ts finkutta persille
1 ts grønn chili
2 ss tørr hvitvin

Slik gjør du:

Rotselleripuré:

  1. Bak hel rotselleri i ovn 200 grader i ca. 60 min.
  2. Skrell og miks med ønsket kraft (for eksempel hønsekraft) spe på ved behov.
  3. Bland inn Røros Smør og saft fra sitron. Smak til med salt og pepper.

Middagsost:

  1. Start med en varm panne med noen dråper olje i. Legg i osten og stek videre på middels varme i 2 min.
  2. Snu osten og tilsett en liten klatt med Røros Smør, og stek i ca. 2 min til.
  3. Hell resterende smør over Middagsosten etter steking.

Sopp:

  1. Ha alle ingrediensene i en varm panne.
  2. Stek til soppen er ca. halvparten så stor.