Tirsdag 2. mai er det duket for skikkelig feiring av  tjukkmjølka med flere tjukkmjølksrelaterte begivenheter. Det blir re-lansering av Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 4% fett, Tjukkmjølksseminar med bla. Berit Nordstrand og utdeling av 200 kartonger Tjukkmjølk på Mega og Rema på Røros.

Takk for overveldende engasjement
-For oss er dette en måte å si takk til lokalsamfunnet på. Takk for den overveldende støtten vi fikk da vi slet med tettekulturen vår i fjor høst, sier meieribestyrer Trond V. Lund. Tjukkmjølk står sterkt i vår regions matkultur, og det enorme engasjementet fra lokalbefolkninga.

Festtjukkmjølk til festsesongen
-Det er mange lokale som har savnet den gamle tjukkmjølka, den som var laget på helmjølk, og den blir nå re-lansert, forteller Lund. –Da vi slet som mest i høst, så ble vi enige om at tiden var inne for å glede de som har savnet den tjukkere tjukkmjølka, forteller han. Den nye tjukkmjølka blir lansert kun lokalt i Rørosregionen. Rørosmeieriet vil altså nå tilby 2 varianter tjukkmjølk, 1 mørkeblå som er laget på helmjølk og 1 lyseblå som er laget på lettmjølk.

– Dette er jo skikkelig festmat, så vi håper at det gir lokalbefolkninga ekstra lyst til å bruke tjukkmjølk i de festlige anledningene som mai byr på, fortsetter han.

Demo med 200 gratis tjukkmjølk
Rørosmeieriet stiller tirsdag 2. mai kl 14-17 på Coop Mega Røros og Rema 1000 Røros for å dele ut til sammen 200 gratis kartonger med Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 4% fett. –På denne måten kan tjukkmjølksentusiastene til og med få med seg et gaveeksemplar av tjukkmjølksnyheten, forteller Lund.

De første 200 som svarer på spørsmålet «Hva er din favorittmåte å spise tjukkmjølk på» kan altså få med seg et gaveeksemplar av produktnyheten i dette tidsrommet.

Tjukkmjølkas dag
Rørosmeieriet arrangerer også Tjukkmjølkas dag tirsdag 2. mai. -Arrangementet er en takk til de som kontaktet oss i fjor høst og andre tjukkmjølksentusiaster, sier Lund. Det blir feiring av en unik, nasjonal matskatt samtidig som vi ønsker å spre kunnskap og inspirasjon, samle de gode historiene og dele erfaringer knyttet til Tjukkmjølk for videreføring av viktig matkultur.

-Vi byr på lunsj av lokale råvarer, underholdning, produktlansering, smaking og populærvitenskaplige foredrag av professor Judith Narvhus og forfatter og kursholder Berit Nordstrand, forteller meieribestyreren. – Det er fortsatt noen få ledige plasser igjen til interesserte tjukkmjølksentusiaster, så det går an å ta kontakt med oss hvis det høres interessant ut på 72 41 35 00.