Marinert brokkoli
Brokkoli er en fantastisk og allsidig grønnsak som kan brukes til så mangt, og marinert brokkoli smaker ekstra godt når du smørdamper den.
Ingredienser
1 brokkoli eller brokkolini
1 ss olivenolje
1 ss sitron- eller limejuice
3 fedd hvitløk
1 klype salt
Slik gjør du:
1. Skjær brokkolien i passende biter og ha bitene i en bolle. (Husk at brokkolistilken kan også spises.)
2. Finhakk hvitløken, og press ut juice av sitronen.
3. Masser brokkolien inn med hvitløken, sitronjuicen, olivenoljen og salt.
4. La det marinere i en pose i kjøleskapet i 1-2 timer.
5. Kok opp litt vann i en kasserolle. Brokkolien skal dampes, du trenger bare rundt 2 cm med vann.
6. Tilsett smøret i kokevannet.
7. Ha i brokkolien og la den koke over høy varme med lokk til den er mør. Det tar ikke så lang tid, omtrent 1-3 minutter.