Julemarkedet på Røros 1. – 4. desember 2022

Julemarked i Julestaden Røros 1.-4. desember 2022

Etter to år med pandemi som førte til avlyst marked i 2020 og et alternativt og redusert arrangement i 2021 skal vi nå tilbake til det gode gamle Julemarked Røros over fire dager.

Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked. For trettende året arrangeres julemarked og igjen vil Røros’ sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter.

Julestemning på Røros

Foto: Thomas Rasmus Juell Skaug

Røros er Norges juleby, og med sine små, fargerike trehus med glitrende snø oppetter veggene og gater fulle av julelys er det lett å forstå hvorfor.

Det er ikke mangel på ting å gjøre under julemarkedet. Lei akebrett, ski eller spark, hils på julenissen og reinsdyret hans, eller bli med på tur med hest og slede! Etter turen kan du varme hendene dine på en av de mange knitrende bålpannene mens du nyter en kopp kakao eller gløgg før du går og ser hva de mange bodene har å by på.

Julemarkedet på Røros er det perfekte stedet å ta julehandelen – med sine markedsboder fulle av lokalmat, strikka tøy og andre spennende ting byr julemarkedet på Norges triveligste julehandel.

Det kan være lurt å starte turen til julemarkedet på tom mage, for det vil være god, lokalprodusert mat å prøve i de ulike bodene.

Program for julemarkedet finner du her.

Førjulstemning på Rørosmeieriet

Rørosmeieriet sin butikk ligger 5 minutters gange fra sentrum. Vi har åpen kafe, utsalg av meierivarer og ulike gaveartikler.

Det vil bli kaffekurs med dobbel norgesmester Adrian Berg både torsdag og fredag kl 14.00-15.30. Påmelding her.

Det vil også foregå gratis juleverksted for barna der man får mulighet til å pynte sin egen melkekartong.

Interessert i å lese mer? Finn ut mer om våre produkter og prøv ut oppskriftene som våre ansatte har samlet sammen.