Hvordan lager jeg vafler?

Vafler fortjener alle den ære og heder de kan få. Så lenge du har et vaffeljern, så kan du lett diske opp med en av Norges mest elskede retter: vaffelen.

Vafler er perfekt restemat. Du kan putte nesten hva som helst i en vaffelrøre, og så vil vaffeljernets magi gi restene nytt liv i form av en vaffel.

Her kommer en enkel base for vaffelrøre. Når du lager vaffelrøre på denne måten, så er det enklere å unngå klumper i røra og du får god kontroll på tykkelsen på røra.

Dette trenger du

4 egg
5 dl Helmjølk eller Tjukkmjølk 4 %
1 ts bakepulver
ca 5 dl mel
ca. 2 ss søtt – sukker, honning eller sirup av ulike slag kan brukes
100 g smeltet Røros Smør, Røros Rømme, Økologisk Lettrømme 10 %, eller Økologisk Fløte 39 %

Slik gjør du

1. Start med 4 egg. Visp inn ca 2 dl mjølk – vanlig mjølk eller syrnet mjølk.

2. Visp inn 1 ts bakepulver og ca 5 dl mel litt etter litt, til du har en veldig tjukk og klumpfri røre – minst 1/3 siktet mel, ellers kan du bruke alt fra havregryn til fin sammalt mel. Du kan også bruke grøtrester.

3. Visp inn ca 2 ss søtt – sukker, honning eller sirup av ulike slag kan brukes.

4. Tilsett omtrent 100 g smeltet smør, rømme, lettrømme eller fløte. Spe så med 2-3 dl mjølk til du har en fin røre – vanlig mjølk eller syrnet mjølk, eller til og med en skvett vann om du har lite mjølk igjen i kjøleskapet. Yoghurt kan også brukes.

5. La røra stå og hvile seg i 20 minutter før du steker vaflene.