Energibar

Dette trenger du for 20 barer á 50 g

Bunn:
75 g rå cashewnøtter
75 g + 35 g store havregryn
20 g flytende honning
75 g smeltet Røros Smør Mild

Fyll

1,25 + 0,75 dl Fløte
320 g Skjørost
2 ts vaniljesukker
4 ts gelatin
75 g sukker

Trekk

60 g mørk sjokolade 70%
2 ts kokosfett

Slik gjør du:

1. Kjør rå cashewnøtter og 75 g store havregryn i en blender. Bland i honning, smeltet smør og de resterende 35 g havregryn. Kle 2 brødformer med bakepapir og klem bunnen utover. Sett kaldt.

2. Varm 1,25 dl av fløten i en liten kjele, rør ut gelatinen i fløten. Tilsett halve skjørosten og kjør det med stavmikser til en jevn masse. Tilsett resten av skjørosten og kjør med stavmikser. Dette er den vanskelige delen for massen kan være litt tykk og vanskelig å kjøre. Varm den i så fall mer opp og kjør den litt mer med stavmikseren etter hvert som den blir litt tynnere i konsistensen. Pisk den resterende fløten (0,75 dl) sammen med sukker og vaniljesukker til krem i en liten bolle. Bland alt forsiktig sammen og fordel det utover bunnen. Sett kaldt i minimum 4 timer.

3. Del opp på tvers med en skarp kniv. Hver form blir til 10 barer.

4. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad til en ganske tynn blanding. Dypp barene nedi. Her har jeg pyntet med litt hakket cashewnøtter. Sett kaldt, gjerne i frysen.

Disse er fine å oppbevare i frysen. Ta de ut på morgenen og legg de i matpakke så tiner de til lunsjtid 🙂