Crispy kylling marinert i Bakemjølk med ranchdressing
Disse må testes ut! Også kjent som buttermilk fried chicken. Sprø utenpå og saftig inni, med en mør kylling marinert i et døgn.
Ranchdressing er nydelig tilbehør til denne kyllingen.
Buttermilk eller kjernemelk er restproduktet fra smørproduksjon. Kjernemelken har kun 0,5 % fett siden bare de aller minste fettkulene som finnes i fløte følger med over i kjernemelken. Bakemjølk som består av 50% kjernemelk og 50% Tjukkmjølk er helt super å bruke til å marinere kyllingen i.
Ved å marinere kylling i Bakemjølk blir den mørnet og melkesyrebakteriene i melka hjelper på eventuelle dårlige bakterier i kyllingen.
Du trenger
2 stk kyllingfilet
Panering, f.eks panko eller raspet brød
Solsikkeolje eller rapsolje (olje som tåler høy temperatur)
Salt, pepper og sitron/lime
Ranchdressing – trykk for oppskrift
Poteter, ris eller annet tilbehør
Slik gjør du
- Skjær kyllingen i strimler 1-2 cm eller så store biter du foretrekker og legg den i en bolle.
- Dekk kyllingen i Bakemjølk og la den ligge i et døgn (ca. 24 timer) i kjøleskap og marinere seg.
- Varm olje i en gryte . For å sjekke om oljen er varm nok bruker du en tresleiv ned i oljen. Når den bruser rundt sleiva er den varm nok. Ca 180 grader.
- Ta kyllingen ut av Bakemjølka, paner den ved å legge den i panko/brødsmuler og ved slik at alle sider blir dekt.
- Ha over i den varme oljen og friter til den har blitt gyllen og gjennomstekt, omtrent 3-4 minutter. Legg over på rist. Legg et fat eller bakepapir under rista for å unngå oljesøl på bord/benk.
- Krydre og press over litt sitron/lime.
- Lag Ranchdressing etter oppskrift og server til. Evt også poteter eller ris til.